Menu
Menu

Slier Sportprijzen, al méér dan een eeuw dé specialist op het gebied van sportprijzen en business awards!

Historie

Al een eeuw lang is Slier Trophy's een begrip in de Rotterdamse en Nederlandse Trophy en Award wereld. In 1915 werd de winkel opgericht door juwelier Louis Slier, die naast zijn sierraden ook  sportprijzen aanbood. De winkel - die net als andere juweliers in die tijd sportprijzen in zijn assortiment had - beleefde zijn eerste jaren aan de Schiedamsedijk, maar zou de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog niet overleven.

Na de tragische dood van oprichter Louis Slier in de Tweede Wereldoorlog kwam de juwelierswinkel in handen van Ed Schut, die een nieuw winkelpand vond aan 't Hang. Daarvoor was Slier overigens ook nog even één van de noodwinkels aan de Coolsingel geweest. Schut breidde de onderneming verder uit met onder andere een graveeronderdeel en in 1978 werd de sierradentak geliquideerd en werd Slier dus een winkel die zich uitsluitend specialiseerde in sportprijzen. Intussen was Slier in 1954 al verhuisd naar de de Pannekoekstraat in hartje centrum en groeide de winkel uit tot de grootste sportprijzenonderneming van Nederland.

De plotselinge dood van eigenaar Ed Schut in november 1979, die met zijn 65 jaar helaas op veel te vroege leeftijd overleed, zorgde ervoor dat Slier begin 1980 een nieuwe eigenaar kreeg. Frans van der Voort, die in januari 1961 als leerling-graveur in dienst trad bij Slier, werd die nieuwe eigenaar.

In de laatste decennia ontwikkelde Slier Sportprijzen zich door en paste de onderneming zich aan door de modernste technieken te gebruiken. Zo werd het lasergraveren geïntegreerd en maakt Slier ook gebruik van de nieuwste full-colortechnieken. In januari 2014 besloot Van der Voort te vertrekken uit de Pannekoekstraat en geheel over te gaan op een online webshop. ​